Om mig

Merinspiration.se är en blogg som i dagsläget handlar mycket om mat, träning, resor, vackert väder, balans i livet och annat som gör mig glad. Den började som ett projekt för min egen skull, för att jag ville bli mer uppmärksam på bra saker i min vardag genom att se dem och skriva om dem. Och syftet är fortfarande detsamma, även om jag nu har valt att dela med mig av informationen i den. Förhoppningen är att det ska leda till ännu mer positiv input och ännu mer inspiration, för mig och för andra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag som skriver heter Jenny Hermelin, är 36 år gammal och bor i Stocksund utanför Stockholm med min man och våra två små döttrar: Ninja som är född i juli 2011 och Lynx som är född i juni 2013. På dagarna har jag varit pr-konsult i snart fyra år, men har nu bestämt mig för att byta bana och starta eget. Exakt vad jag ska göra är fortfarande oklart, men det verkar gå ganska bra ändå: mitt nätverk verkar behöva mig till lite olika saker, så vi får se vad det blir! Som extrajobb är jag instruktör och kör BodyBalance på Sats i Danderyd. Utöver det försöker jag hinna med egen träning också för det är en viktig del av mitt liv.

Mitt förhållande till mat har inte alltid varit helt okomplicerat, men för att summera det så älskar jag både att äta och laga mat även om alla sorters mat inte fungerar för just min kropp. Genom åren har jag testat alla möjliga och omöjliga metoder för att få magen att fungera och just nu håller jag mig huvudsakligen till ett mellanting mellan paleo och LCHF med mycket gröna blad och andra grönsaker. Det fungerar ganska bra, vilket är fantastiskt – och dessutom är det väldigt gott!

20130203-171017.jpg
Mitt förhållande till träning har också varierat genom åren. Som tioåring var jag en bokläsande och ganska tjock soffpotatis, men ungefär ett år senare insåg jag vad det innebar och började i stället cykla och gå överallt och äta bättre vilket gjorde stor skillnad. De vanorna sitter fortfarande i. När jag var 16 började jag med styrketräning, och något år senare upptäckte jag gruppträning vilket också var en viktig pusselbit. Då insåg jag nämligen att man inte måste gilla bollsport eller att tävla för att kunna röra sig och ha kul tillsammans med andra. 1998 utbildade jag mig till instruktör och har sen dess världens bästa extrajobb.

CIMG1052
Och så var det allt det andra. Som så många andra har jag en hel del att jobba med vad gäller min självkänsla, och det påverkar så klart både min syn på mig själv och på världen omkring mig. Men jag har tagit tag i det på flera plan, varav ett är den här bloggen. Och det går åt rätt håll. Följ gärna med mig, och dela gärna med er av era egna tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s