Etiketter

, , ,

Förutom mörk choklad är jag ingen stor godisätare, men när det blir jul vill jag ändå koka knäck. Det luktar så gott, och det påminner om när jag var liten. Trots det har jag inte gjort det på evigheter, förmodligen för att vi inte har firat jul hemma på just evigheter. Men i år var det dags, för även om vi åker till Thailand över själva julen så ska vi ha lillejul-kalas hemma på söndag och då ska det finnas knäck.

Jag körde på den klassiska 2-2-2, alltså 2 dl sirap, 2 dl socker och 2 dl grädde (hör bara vad nyttigt det blir :-)) men gick på termometer i stället för kulprov, och det blev väldigt lyckat. Precis lagom segt och jag hann fylla alla formar innan smeten stelnade. Ninja tyckte det var lite kul, men var som tur var inte särskilt förtjust i dem, och Lynx var inte intresserad alls utan ville bara äta smör. Men det var mysigt ändå!

20141210_185550 20141210_185546