Etiketter

, , , , ,

Under drygt ett år hade jag ett UP by Jawbone-armband, som jag har skrivit om tidigare (bland annat här och här). Eller rättare sagt tre stycken, för tyvärr gick de sönder för mig. Tack vare garantin fick jag två nya, men när även det gick sönder och garantin hade gått ut gav jag upp och köpte inget nytt. Vilket var lite skönt, för det tog bort en sak jag kände att jag ville och/eller måste göra som tog fokus från livet nu och här och från barnen. Men det var också lite tråkigt för jag tappade kollen på hur mycket jag rör mig och hur jag sover, och det saknade jag. Kollen på maten hade jag redan gett upp, för det tog alldeles för mycket tid.

Så i går gjorde jag slag i saken och köpte ett nytt, den nya sorten med blåtand (UP24), och inte ens svart utan rosa. Och kände mig så laddad inför hösten! Första dagen på jobbet, nytt hälsosamt liv och nytt band. Sen visade det sig att Maxi också hade köpt ett band, samma dag, av samma skäl, men en annan sort. Och han hade även köpt ett åt mig. Så nu får jag lämna tillbaka mitt UP och prova en ny sort: Fitbit Flex! Det är helt annorlunda, så jag får återkomma med en recension, men tre uppenbara fördelar är att man kan kolla status på allt på webben, man kan jämföra med andra som har samma (läs Maxi) och att det har en tillhörande våg som också loggar resultat automatiskt. Flera arbetsmoment mindre, alltså. Men det är inte lika snyggt som UP…

Fitbit

20130327-082611.jpg