Etiketter

, ,

Så har dagarna sprungit iväg igen och det är snart dags för nästa resa: midsommar i Söderköping. Mer om det senare, men det lär bli väldigt svenskt i år: läs regnigt och inte så varmt 🙂 Tur vi har trevliga släktingar och många hus att vara i!

Men det var inte det jag tänkte skriva om, utan något annat jag tycker är alldeles underbart: yoga och Bodybalance. För några år sen var det bästa jag hade att säga om sådan träning att det var bra stretching eller uppladdning för annan träning, men nu känner jag helt annorlunda. Då instruerade jag Bodypump och spinning, eftersom de var de klasser där jag som instruktör fick ta i mest, men nu har jag bara Bodybalance-klasser. Och visst, jag har nog sämre kondition, men kroppen är i mycket bättre balans – och psyket också. Särskilt efter att jag har börjat med individuell träning hos Johanna Melin. Jag skrev om henne för ett tag sen, då i samband med mat, och faktum är att även det har fungerat jättebra. Min mage har varit jättesnäll och jag börjar till och med få magmusklerna att gå ihop så kroppen funkar bättre och känns mer stabil. Förmodligen för att hjärnan har börjat lära sig var musklerna sitter igen så de går att kontrollera. Så summa summarum: Yoga gör mer med kroppen än man kan tro.

I övrigt har de senaste veckorna varit fulla av allt möjligt från coachklienter till tandläkare och besök hos en köksarkitekt som ska rita ett förslag till nytt kök. Jag har också traditionsenligt vunnit över Maxi i femkamp på Grönan på vår senaste myskväll, och hunnit med två besök i våra gamla hoods på Kungsholmen och i Vasastan, vilket faktiskt var lite nostalgiskt. Jag älskar vårt hus, men att bo med massor av mysiga restauranger, caféer och butiker runt knuten var inte så dumt det heller. En annan sorts nostalgi var myskvällen innan, när vi lyssnade på Filip & Fredriks sista podcast i Globen. På något sätt hade de blivit väldigt gamla. Och det måste ju betyda att även vi har det. Hemska tanke…

IMG_20140610_193330

Jag har blivit utställd för första gången. Svärfar har gått en fotokurs och examensuppdraget var att göra ett svartvitt verk. På bilden är hans fru och alla döttrar och svärdöttrar. Vackert!

IMG_20140612_181459

Skrytbild: 48 poäng av 50 möjliga i luftgevärsskytte, som är både min och Maxis paradgren. Så bra skjutet att jag faktiskt fick en liten pokal! Det har aldrig hänt förut och skulle nog inte göra det heller i en annan gren. Jag vann till exempel även Kentucky Derby, eller rättare sagt kom först i mål av alla hästarna, men var ljusår från ett pris eftersom det var tiden som räknades och den verkar omöjlig att uppnå.

IMG_20140614_120511

Trötta ben efter tre timmars träning för att lära in nya Bodybalance-programmet. Men sen satt det, och det är riktigt bra!

 

IMG_20140612_093634

Underbara Rörstrandsgatan. Saknar.