Etiketter

, , ,

Vi hann knappt landa (och ställa om sovtiderna) efter Portugal innan vi skulle iväg igen, för sen typ ett halvår tillbaka har jag vetat att vi ska åka på en överraskningsresa över nationaldagshelgen. Eller ”utflykt” som Maxi skrev i kalenderinbjudan i Outlook. Inte utomlands, fick jag veta dagen innan så jag kunde packa någorlunda vettigt, och tillsammans med åtminstone ett par släktingar, fick jag också veta eftersom en av dem hade skrivit på Facebook att de också skulle på överraskningsresa. Så på morgonen bar det av längs E18 med okänd destination. Jättespännande!

Ett antal timmar senare insåg jag vart vi var på väg, när det stod Skara på en skylt. Så totalt annorlunda än Portugal, men så kul! Totalt var vi 29 personer inklusive barn i sju stugor på campingen. Det var inte i går jag bodde någonstans utan rinnande vatten och toalett, men det gick bättre än väntat trots blöjbarn! Och det var precis så svenskt som det kan bli. På dagen växlande molnighet men vi badade ändå, även minstingarna. Eller badade och badade – jag lyckades bara åka en vattenrutschkana, men det var kul! Och på kvällen var det regn, kallt och mygg, men vi satt under ett parasoll med kläder och filtar och hade det supermysigt ändå.

Och där är nog inspirationen i det här inlägget: vad härligt det är att göra barnsliga saker! Jag önskar jag hade hunnit åka mer attraktioner, både badgrejer och annat, men det får bli ett annat år när barnen är större. För på Skara sommarland har man nog kul även om man är 15, bara det finns kompisar där.

IMG_20140606_214352

På lördagen var det ganska mulet men perfekt för Tivolit, så då passade jag på att åka berg-och-dalbana och så fick Ninja åka allt hon ville. Tyvärr var det inte så mycket hon fick åka eftersom man ska vara 100 cm för det mesta, men några saker fanns ändå. Lynx fick mest åka vagn, men ett litet tåg på bana gick bra, och så gungor förstås.

20140607_115526

20140607_112926

20140607_111255

Nästan den bästa dagen var ändå söndagen. Vi hade egentligen tänkt åka hem lördag kväll, några andra gjorde det, och några andra åkte söndag morgon. Men vi och barnens favoritkusiner stannade och hade fantastiskt väder hela dagen. Och kvällen – halv elva var det fortfarande 21 grader ute! Det gick bara inte varken att gå in eller lägga sig. Bilden nedan av vår galna rhododendron har Ninja tagit, därav något annorlunda fokus 🙂

20140608_213345

Nu väntar projekt vänja om vid normala sovvanor igen, innan midsommar nästa vecka som kommer stöka till allt en gång till… Men så ska det vara!