Etiketter

, , , ,

I oktober började jag en utbildning till prestationsutvecklare, eller med andra ord en person som kan hjälpa andra att utvecklas och nå sina mål utan att stressa för mycket på vägen. Utbildningen ges av Prestationsbyrån och mer information om den finns här.

hur

En viktig del i utbildningen är att jobba med övningsklienter, alltså prova verktygen i skarpt läge. Och det, har jag insett, tycker jag är helt fantastiskt roligt. Kanske för att det liksom att prata inför folk tvingar mig att verkligen fokusera på något, i det här fallet en annan person. Och inte bara fokusera, utan också hjälpa personen att hjälpa sig själv. Det tycker jag är jätteroligt! Att få uppleva när någon komma till en insikt och fundera ut vad han eller hon ska göra med den är en jättekick, vilket jag inte hade väntat mig.

Att det är så roligt gör att jag har börjat fundera igen på vad det egentligen är jag ska göra framöver. Kanske blir prestationsutveckling av individer och grupper en större del av det. För jag mår bra av det och verkar också vara ganska bra på det. Och det är spännande att göra något nytt.