Etiketter

, , , ,

På något sätt verkar det som att vi alltid har fint väder på påsken. De övriga förutsättningarna brukar variera, för några år sen minns jag att vi hackade bort is från gruset med spett och i år var det snarare shortsvärme, men solen brukar skina. Och det även i år, vilket gjorde omständigheterna med oro för Maxi och även för lilla Lynx som hade fått något slags kräkvirus lite lättare att hantera. Men mest underlättade det att ha underbara släktingar omkring oss, Ninjas faster och farbror som tog med henne på påskkärringtur med övernattning, kusinerna som lekte med henne hela helgen, gammelfarmor och gammelfaster som hade ordnat med sängplatser, mat och aktiviteter. Och morfar som hjälpte till med lite av varje. Det blev många påskägg, mest med godis i men även superfina mössor. Sen var det middag hos farmor och farfar i går, Och sist men inte minst monterade Maxi och Ninja hennes studsmatta i går, så äntligen kan hon hoppa hemma också. Himlen!

Cykelkusiner
Ninja fick följa med och hämta kusinerna på förskolan. Stort!

NInja påsk 2
Påskkärring!

Påskkusiner 2

Påskägg
Nyhittade och nyöppnade påskägg. Lynx fick en smoothie och var jätteglad. Ninja fick godis och var nog ännu gladare.

20140421_112921_resized

20140421_112948_resized

20140421_130456_resized
Hopphimlen!

Vi åt så klart en massa god mat också, lax och sill och sparris, ägg med och utan målning, ärtsoppa och revbensspjäll och gott surdegsbröd, lövbiff och goda sallader och jordgubbar med glass. På vårt ansvar låg efterrätt och tilltugg till kaffet, så jag hade gjort mina snickerskakor och provade även en ny hallonglass. Den var jättelätt att göra och blev jättelyckad, till och med Maxi som annars gillar supersöta saker tyckte om den, så den kommer vi att göra fler gånger. Inte minst för att den faktiskt är så nyttig att man kan ha den till frukost också, det gjorde vi i söndags 🙂 Till två personer ska man ta en avokado, en banan och två deciliter hallon som man mixar och sen fryser. Jag femdubblade det och det blev en hel stor bunke full med glass. Efter typ åtta timmar i frysen var den inte genomfryst, vilket var bra, för morgonen efter fick jag ta en kniv för att få ut den ur bunken. Nästa gång ska jag nog ha i lite pressad citron också så att avokadon inte mörknar, för efter ett tag blev den lite brun i färgen.

Hallon web