Etiketter

, , ,

Hela vår familj är ganska social, så nu när vi har flyttat till hus vill vi gärna träffa de som bor runt omkring. Men gator och villakvarter har ju inte gemensamma städdagar som bostadsrättsföreningar har, så vi tog saken i egna händer och bjöd hem alla på gatan på korvgrillning i lördags. Alla kom så klart inte men det var väldigt trevligt att träffa de som dök upp och de verkade väldigt glada över att bli bjudna. Inte minst för att de också fick träffa de andra grannarna 🙂 Det var också ett perfekt incitament att skaffa grill och bygga ihop den. Egentligen skulle den ha varit klar redan till middagen på fredagen, men den fick bli lite improviserat innelagad i stället. Och det gick lika bra det, så klart!

En annan sak vi gärna ville var att träffa föräldrarna till Ninjas förskolekompisar, dels för att det är praktiskt men också för att där kanske det finns nya vänner att hitta bland andra som är i samma läge i livet. Och det tror jag att vi kommer kunna göra! I söndags hade vi nämligen bjudit hem familjerna till alla barn på Ninjas avdelning som är födda samma år som hon på fika och samtliga var jättetrevliga. Och det var jättehärligt att se hur alla barnen sprang runt och lekte, det bådar gott för sommaren i vårt nya hus!

Båda eventen gjorde vi det väldigt enkelt för oss, för att fokus skulle ligga på det roliga och sociala och inte på att förbereda, städa och servera. På lördagen hade vi köpt grillkorv, chorizo, bröd och tillbehör och bjöd på det med rosévin och mellanöl att dricka. Eftersom vår diskmaskin är sönder så fick folk inte ens riktiga glas utan plast- och pappersmuggar, men det gick precis lika bra. På söndagen hade vi gjort kaffe och te och lagt upp lite olika kakor, kex, rån och bullar i skålar och köpt små Mer-förpackningar till barnen, vilket också var väldigt populärt. Jag hade nog gärna bjudit på något lite mindre sockrigt också, men det var Maxis matvecka och då blev det inte så. Vilket kändes helt okej!

Facit efter första veckan med Maxi som ansvarig för maten är för övrigt väldigt positivt – han tycker det är roligt och jag är väldigt stolt över att jag har lyckats tagga ner och inte lägga mig i vad han gör. Det har tagit tid ibland, saker har blivit glömda eller annorlunda än jag hade tänkt men det gör inget. För värdet av att vi delar på ansvaret är så otroligt mycket större. Han har också varit väldigt snabb på att plocka upp olika lärdomar om planering och framförhållning och vi har ätit mycket gott under veckan. Så det är verkligen ett tips till alla andra barnfamiljer: testa att växla matansvarig!

Här är några bilder från helgen. Till och med vädret var lyckat!

IMG_3226

Soliga fötter i väntan på att åka och köra Bodybalance på Sats i fredags

IMG_3228

Grillen börjar komma på plats

IMG_3237

Lynx handlar mat – eller äter upp shoppinglistan…

IMG_3240

Dukat inför söndagens fika

IMG_3243

Det växer saker i trädgården! I min trädgård! Alldeles av sig själva kommer de upp – och tur det, för jag vet inte ens vad de är, än mindre vad jag förväntas göra med dem…