Etiketter

, , , , , ,

Min mage har ju krånglat så länge jag kan minnas, både inuti och utanpå eftersom musklerna inte fungerar som de ska när det som är inuti går i baklås. Sen ett tag tillbaka är det yttre värre än vanligt, vilket jag har stört mig väldigt mycket på eftersom det inre har fungerat ganska bra. En anledning till det är att mina magmuskler inte har kommit på plats efter att jag fick Lynx; jag har en 4 cm bred och 5 cm hög lucka strax under naveln där varken muskler eller bindväv tar ihop. Det gör att min core inte fungerar som den ska, vilket dels gör att jag får ont i ryggen och dels att jag ser mer eller mindre gravid ut i takt med att jag äter och dricker under dagen. Magmusklerna kan helt enkelt inte hålla tarmar och annat på plats, och det är inte så roligt.

Men det räcker inte som förklaring, för faktum är att ibland både känner jag mig och ser mycket bättre ut, så uppenbarligen kan det fungera men gör det inte. En sjukgymnast jag gick hos tidigare sa att det var min diafragma som inte är aktiverad och lyckades få till det genom att kickstarta igång den med ström. Problemet var bara att effekten inte satt kvar, utan efter några timmar eller dagar var det likadant som innan igen. Dieten jag provade förut med bara gröna grönsaker, protein och fett skulle hjälpa men gjorde ingen varaktig skillnad heller, så därför har jag fortsatt att söka ny information och andra vägar. Och det senaste är att äta mindre protein och mer varm mat.

Det rådet har jag fått från Johanna Melin, som jag träffade i måndags för första gången. Hon är utbildad inom både västerländsk och österländsk medicin och det var från det senare (ayurveda) som rådet kom. Hon sa samma sak om diafragman och menade att det beror på stress, och då inte bara i form av yttre stress som i mycket att göra utan på hur jag tar mig an livet. Mer om det sen! Men mindre protein, mer varm mat och i övrigt inga särskilda restriktioner, vare sig på mjöl eller mjölk eller något annat, var hennes matråd. Så nu ska det bli spännande att se hur det går! Det vore verkligen drömmen om jag kunde äta allt (i rimliga mängder så klart) och slapp hålla så hård koll på allt jag äter, så jag håller alla tummar.

Eftersom jag nu får äta allt har jag passat på att besöka både Blueberry på Centralen och Naked Juice i Sturegallerian och handla hos dem. Supergott! På Blueberry köpte jag en Health Nut-smoothie med bland annat jordnötssmör och jordgubbar. På Naked Juice köpte jag en jättegod Low Carb Chévre Wrap och en Shapin’ Chocolate-smoothie, men med Defence kick i stället för Protein kick. Naked Juice-grejerna var perfekta som snabblunch mellan ett jobbmöte och gårdagens efterlängtade klippning och färgning hos bästa Lena på Salong Kammar’n. Bilder nedan, inklusive på nya frisyren!

IMG_3195 IMG_3212 IMG_3213IMG_3217