Etiketter

, , , ,

I går hade vi gäster och jag fick för mig att göra våfflor, men sen insåg jag att jag hade slängt våffeljärnet eftersom det inte fungerade. Och att jag hade använt upp de sista äggen till frukosten. Det senare gick dock att lösa med en tur till affären (som tog 12 minuter – det är faktiskt nästan lika bra som att bo bredvid Daglivs!), så det blev plättar i stället. De små gästerna var inte jätteförtjusta, men alla vuxna gillade dem så jag kommer definitivt att göra om dem.

Smeten blev extremt fluffig, så varje klick i pannan bör inte vara större än ett par matskedar för de flyter ut och fluffar sig väldigt mycket. En rolig effekt, som säkert gör sig bra för våfflor! Det blev ingen bild på plättarna, så jag lånar en från originalreceptet i stället. havrevåfflorVad gäller receptet så följde jag det i princip helt och hållet, förutom att jag mixade havregrynen så de blev ett grovt mjöl. Tror det underlättade en hel del. Sen åt vi vuxna dem med smulad fetaost och balsamicovinäger, vilket passade jättebra. Färsk basilika hade också varit kanon att ha till. Barnen (och en del vuxna) åt med tinade frysta hallon och keso.