Etiketter

, , , ,

I helgen gjorde jag och min man något ganska udda men som jag varmt skulle rekommendera till vem som helst: vi åkte på konferens. Eller rent konkret: vi skaffade barnvakt till båda barnen och åkte till Häringe slott över natten. Att det blev just Häringe är för att vi har en släkting som jobbar för c/o Hotels, så vi har varit där på ett par event och tyckte det verkade mysigt. Och det var det!

Vi kom dit vid 16-tiden på lördagen och efter incheckningen var vi bokade på Afternoon tea. Vi hittade ett mysigt bord där vi kunde prata lite ifred och medan vi åt av godsakerna från trevåningsfatet bestämde vi en agenda för konferensen med olika saker vi ville ta upp. Eftersom vi äntligen skulle ha tid att tänka och prata (vilket var poängen med att åka iväg) så blev det en ganska lång lista. Mycket handlade om huset men en hel del handlade också om livet, om vardagsplanering, prioriteringar och rutiner och annat som småbarnsföräldrar verkligen behöver prata om, men sällan har tid att göra när man är mitt uppe i vardagspusslet.

Afternoon_Tea

Sen gick vi till rummet och började beta av punkterna på agendan. En sak vi hann redan där och då var att skapa abonnemang på Mathem.se för att slippa lägga tid på att åka och handla. Vi kom också överens om att ansvara för maten varannan vecka, något som jag ser jättemycket fram emot! Tanken är att en av oss ska planera alla veckans måltider och se till att handla det som behövs och sen också ansvara för att det lagas. Eller själva lagandet ska vi helst hjälpas åt med, men den ansvariga får styra upp det. Om det fungerar kommer det att bli fantastiskt, för jag är ganska trött på att vara matansvarig. Hur intresserad man än är så lessnar man till slut, så vad det än blir för mat ska det bli jättekul att någon annan styr upp och bestämmer!

Apropå mat så var nästa steg middag. Maten på Häringe är fantastisk, så vi njöt i fulla drag av hjortracks med polentacreme, svartrotschips, jordärtskocksgratäng och tryffelsky. Med en god ripassa till var det klockrent, även om vi var ganska mätta efter tebuffén. Vad gör barnfria föräldrar efter middagen? Passar på att ta en avec i salongen och prata vidare? Tar en månskenspromenad? Tar en romantisk dusch? Nix – vi slocknade vid halv elva, helt slut båda två, och sov hela natten. Inte så glamouröst, men precis vad vi behövde.

Det märktes inte minst nästa morgon, när vi knappt orkade upp till hotellfrukosten, som var helt grym (se bilder nedan). Men vi hann äta innan det var dags att åka och hämta barnen. Däremot hann vi inte igenom hela agendan, så att rita upp hur vårt kök ska göras om och planera när det ska göras får bli en senare fråga. Men vi hann prata om hur vi vill att vår vardag ska fungera och bestämma att varje vecka förutom vår egen myskväll även ska innehålla en myskväll för familjen, så att vi inte bokar upp alla vardagar med annat. Vi hann också bestämma att vi ska turas om att vara projektledare för familjen varannan månad och planerade in en massa event för att visa släkt och vänner och grannar var vi bor. Så nu är det dags att börja verkställa!

IMG_3164 IMG_3165