Etiketter

, , , ,

För mig som försöker undvika mjölk och mjöl är maten i Thailand perfekt. Jag lever på wok, curry i olika färger, satay, papayasallad, fisk och vårrullar och det är bara så gott. Och så härligt när det mesta på menyn är bra mat för mig! Just vårrullar känns inte helt hundra eftersom jag är osäker på vilken sorts mjöl de använder, och detsamma gäller tempura som jag också äter en del av, men jag håller tummarna för att det är rismjöl och inte vete. Hur som helst har min mage varit jättebra hela tiden förutom en matförgiftning för ett par dagar sen och då bör inte lite vårrullar vara så farligt.

För barnen är det också toppen, även om vi får kämpa lite med att Ninja gärna vill ha hamburgare, pizza och pasta på de ställen hon ser att det finns. Typiskt – och lite märkligt, eftersom det är mat vi inte äter hemma. Kanske kommer det från förskolan, kanske från att hon ser att andra barn äter det, men hon får det i alla fall inte varje dag. I stället satsar vi på cashewnötter som snacks och i väntan på maten och varierar mellan satayspett, kycklingtempura och mild massaman curry som vi vet att hon gillar, med ris till. Frukt och grönt är tyvärr inte så intressant, men hon får smaka av allt och oftare än inte så gillar hon det hon får.

Den största utmaningen är dock att få henne att sitta stilla vid bordet så vi får äta tillsammans och inte turas om att springa runt med henne. Oftast går det bra, hon kan sitta och äta nötter ganska länge och om hon bara är hungrig när maten kommer så vill hon ju äta den. Om hon däremot har ätit mellanmål eller åt massor målet innan kan det vara bra att ha med hennes iPad för att få lite lugn. Vi lär oss vartefter!

I princip alla mål utom frukost äter vi ute på restaurang, dels eftersom det är så billigt, dels eftersom vi inte har så bra kök i huset. Men frukost gör vi själva. Jag och Ninja äter ägg i någon form och sen äter hon yoghurt och jag gör smoothie på gröna blad, frukt och grönt. Riktigt spännande, för de flesta grönsakerna är helt okända för mig. Ska fota och kolla om någon på Facebook vet! Grönsakerna hittar vi för övrigt i små stånd längs vägen och yoghurt på 7Eleven, som är mesta matbutiken här, lustigt nog 🙂
20140114-175715.jpgLunch på Blues-Blues medan hela stora familjen var kvar 20140114-175732.jpgVäldigt gul bild från Ciao på ett typiskt och sympatiskt thai-fenomen: alla vill gulla med bebisar!20140114-175808.jpgOckså väldigt typiskt: en pannkaksvagn som gör tunna pannkakor fyllda med frukt och choklad eller andra såser om man vill. Inte så nyttigt men väldigt gott!20140114-175826.jpgEn av många goda fiskar, denna på KaTi Culinary med tamarindsås till20140114-175849.jpgEn till, med sweet & sour-sås

20140114-175947.jpgÄnnu en, från Saffron by the Sea som jag tycker har Koh Changs godaste mat 20140114-180001.jpgUtsikt från Saffron20140114-180036.jpgUtsikt från Invito al Cibo20140114-180055.jpgEn lekavdelning, så smart men som vi bara har hittat på Rock Sand20140114-180120.jpgUtsikt från Rock Sand20140114-175928.jpgOch så en rolig skylt från ett no name-ställe på stranden i Bang Bao