Etiketter

, , , ,

Den här veckan har jag hunnit med två helt underbara och välbehövliga utemiddagar med underbara vänner – och en dito hemma, men där var maten inte så speciell, så den lämnar jag utanför.

Den första var på RAW på Rörstrandsgatan i tisdags. Jag åt en underbar sashimi-komposition med lax, tonfisk, algsallad, bläckfisksallad, avokado och ingefära med en ”spännande chokladboll” till efterrätt. Och den var rätt spännande: först var den en blank mörkbrun boll, sen hällde servitrisen varm kolasås på den och då smälte halva så man såg sorbeten och bären inuti.

20131114-224852.jpg

20131114-224902.jpg

I kväll åt jag och en annan vän på Blue Light Yokohama, ett ställe på Söder som var nytt för mig och bara så bra. Vi plockade ihop åtta smårätter och två sidorätter och delade på allt – och sen tog vi varsin efterrätt. Med ett supergott rödvin från Piemonte till. Tre olika sallader, en ren sashimirätt, fyra varma rätter (aubergine, lax, långkokt fläskkött och friterad kyckling), ingefära, inlagda grönsaker och tofu-tiramisu. Mums!

20131114-225543.jpg

20131114-225553.jpg

20131114-225603.jpg

Annonser