Etiketter

, , ,

Visserligen vaknade jag med ont i halsen i dag, men det känns ändå som att det går åt rätt håll. I lördags bestämde jag mig för att köra stenhårt på att koppla ihop hjärnan med magen, och har sen dess tänkt extremt mycket på min hållning. Dra upp och in magen och och förläng ryggen  kommer upp i huvudet titt som tätt och då gör jag just det. Och faktiskt fungerar det någorlunda – kanske ensamt, kanske tillsammans med andningsövningarna, rörlighetsträningen och rullen. De inre magmusklerna verkar vara lite mer på och det både känns bättre (i ryggen) och ser bättre ut (på magen). Den 22 ska jag tillbaka till min sjukgymnast, så då får jag se hur det har gått för mig.

Rullen förtjänar för övrigt några egna rader. Jag köpte den för någon månad sen efter att ha kommit i kontakt med den via min PT. Det är samma redskap som används på Triggerpoint-klasserna på Sats och man har den till att behandla både ömma och stela muskler och kotorna i ryggen – helt enkelt genom att rulla på den. Jag kör först ryggraden, sen latsarna och sist utsida, framsida och insida lår och det gör underverk. Nästan som att gå på en naprapatbehandling, fast snabbt och hemma. Julklappstips, kanske? Just den jag har är från Casall och finns att köpa på en massa ställen, både på nätet och i butik.

IMAGEEDITED=True