Etiketter

, , ,

I dag har jag en lite deppig dag, för trots att jag har kämpat ganska hårt de senaste månaderna så har min mage faktiskt gått åt fel håll de senaste veckorna. Och då menar jag utanpå, inte inuti, för inuti har den snarare blivit bättre av att äta mindre kål och mer andra saker som jag brukade äta förut. Möjligen har jag fel, för magmusklernas försämring sammanfaller nog någorlunda i tiden med att jag började lägga tillbaka saker i kosten igen, men eftersom jag äter så oerhört lite laktos och inget gluten alls (om det inte är gömt i mat jag inte misstänker) så tror jag inte att det är matens fel.

Själva problemet handlar alltså nu om att separationen mellan mina magmuskler har ökat. När jag började med PT-passen hos Emma var den mindre än två fingrar, nu är den tre och i ett större område. Det – och möjligen något annat, maten eller någon nerv som är i kläm eller något annat som blockerar – gör att min mage står ut, så jag i princip ser gravid ut igen. Och det går inte att göra något åt det, jag har inte kontroll över magmusklerna så jag kan dra in dem så mycket som det behövs, än mindre hålla dem. Det i sin tur innebär att min hållning blir mycket sämre, vilket påverkar rygg och nacke, och då är jag tillbaka på noll vad gäller de delarna.

Men men. Jag får ta nya tag. Ska försöka återgå till Mammamage-appen, träna inre magmusklerna varje dag, göra alla övningar jag har fått för rörlighet och rygg, göra mina andningsövningar och allt jag har på listan och se om det hjälper. Gör det inte det får jag utesluta laktos igen och bli benhård på gluten och se om det hjälper. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Och det gör mig lite deppig.

help