Etiketter

, , , , , , , , ,

Hur summerar man helgen som gick? Intensiv måste vara rätt ord, inte minst eftersom fredagens planering gick helt överstyr och Lynx fick bli otippad maskot på min heldagsutbildning. Men ändå full av mys och energi. Och massor av god mat!

Hela fredagen gick som sagt till min utbildning till prestationsutvecklare, som jag tror kommer bli jättebra. Jag ser verkligen fram emot alla delar av den: både att få lära mig mer om mig själv och att få verktyg för att lära mig mer om andra så jag förstår dem bättre. Att lyssna och verkligen ta in vad människor kommunicerar både med ord och kroppsspråk, att ställa fler och bättre frågor, att bli ännu mer nyfiken – det ska bli så roligt!

Utbildningen ges av Prestationsbyrån, som håller till på Stortorget i Gamla stan. I samma hus ligger Stortorgskällaren, där jag aldrig hade ätit förut men som hade jättebra lunch och framför allt jättetrevlig service. Jag åt lammfärsbiffar med tomatsallad och två portioner av salladsbuffén, och om jag inte hade haft min diet hade jag nog ätit både av chokladtårtan och den hembakta kakan som ingick i lunchen också. Sen åt vi även middag tillsammans på kvällen och det blev på The Flying Elk, som jag har testat en gång förut och det var lika bra nu. Där åt jag en pytteliten helstekt kyckling med kantareller, örtsallad och ångkokt broccoli till (bytte ut den tryfferade mac & cheesen mot broccoli) och det var supergott! De andra fick en flottchock av fish & chips, men var jättenöjda även de. Bilden nedan är från deras hemsida.

Theflyingelk

Sen blev det faktiskt ingen mer utemat i helgen, men desto mer god mat hemma hos oss och hos grannarna. I lördags hade vi vänner över och åt god lax med blomkålsmos, men den var inte så speciell att den måste beskrivas – förutom tipset att använda stektermometer i laxen och låta den gå till 53 grader i ugnen. Blir perfekt varje gång! Däremot vill jag dela med mig av efterrätten: en supergod paleo-chokladmousse! Receptet (som jag följde helt för en gångs skull) hittade jag hos Annica på mysiga bloggen Shapeup, där jag också har hittat mycket annat gott, som jag har stjärnmärkt i min läsare men inte testat än. Det har jag för övrigt också gjort med många av hennes träningsprogram, men inte heller dem har jag testat än. Det kommer! Hoppas jag 🙂 För mig blev det inte mousse utan snarare tjock, kall chokladdryck, men det var förmodligen för att bananerna inte var tillräckligt frysta. Men det gjorde inget, vi hällde den i höga cocktailglas (plastglas till barnen) och sippade på den i stället vilket var perfekt.

paleo-chokladmousse

Sen körde vi en söndag med förmiddagsdate och lunch med Ninjas underbara gudföräldrar, en lång skön promenad när barnen sov och sen middag med våra lika underbara grannar. Med Valpolicella Ripassa, det kan aldrig slå fel. Och styrelsemöte i bostadsrättsföreningen på det. Sen var jag slut som artist, men det var det värt!