Etiketter

, , , , , , , ,

Av alla otippade saker en småbarnsfamilj kan göra en måndagskväll måste nog att gå på Halloweenmaskerad på ett slott ute på landet iklädda bröllopskläder och dopklänning (på lillan) och lösa en mordgåta kvala in på topp tio-listan. Men roligt var det! Det var jättelänge sen vi var på maskerad så vi gick verkligen in för det, vilket var otroligt lyckat för det hade alla andra också gjort och då blir det ju så mycket roligare. Och min vita brudklänning med korkskruvslockar och rep runt halsen stack verkligen ut bland alla svartklädda med hyrda häxhattar och peruker. För att inte tala om Lynx, att hon ens var där stack nog ut mest av allt.

Festen var ute på c/o Häringe Slott i Haninge, ett fantastiskt ställe som vi säkert kommer åka tillbaka till. Vi delades in i lag för att lösa en mordgåta där Marguerite Wenner-Gren hade hittats död i ett rum – ett smart sätt att få oss att lära känna varandra samtidigt som vi fick se alla byggnader. Sen var det mat och dryck, dovhjortsfilé med svartvinbärssky, lammfilé med äpple- och mackmyrasås, potatispuré och kantareller och så en sällan skådad tårtbuffé på det. Och sen var det dans med DJ, men då var Lynx slut som artist så vi fick åka hem.

IMG_1812

På bilden är vårt lag minus mig. Maxi har på sig en av de lila caperna vi hade fått låna (jag hade en likadan) som i sig har en rolig historia, men den får jag inte med här. För övrigt vann vi tävlingen, vilket också var superkul!

IMG_0252

Här står vi i hallen på väg hemifrån. Att jag kom i min brudklänning måste vara årtiondets win, det hade jag aldrig trott efter fyra år och två barn. Men det gick! Och nu är den ännu smutsigare och trasigare i fållen än sist, eftersom vi passerade både rosenbuskar och grusvägar på vår mordplatsundersökning…

IMG_0250Hela familjen redo att åka, komplett med häng-snara och allt!

Frågan är nu bara vad vi ska hitta på när det blir Allhelgona på riktigt om ett par veckor? Det blir svårt att toppa en bal på slottet…