Etiketter

, , , , ,

I går träffade jag min kostrådgivare och fick det helt underbara beskedet att jag kan börja rotera in andra grönsaker än gröna, rotfrukter och lite frukt och bär i min kost igen. Med andra ord: Jackpot! För nu kan jag i princip äta det mesta som jag vill, förutom att jag fortfarande ska undvika gluten, laktos och socker. Men det är inget stort problem, bara jag slipper peta bort morötter och annat som både är gott och nyttigt ur maten. Så i morse firade jag med att göra en smoothie med ett svenskt äpple i, som blev supergod – och nästan för söt för min nuvarande smak. Tänk så fort det går att vänja sig av med socker!

IMG_1779

Så här gjorde jag: I går kväll skar jag ett Gravensteiner-äpple (det godaste jag vet!), en liten ekologisk citron och en bit färsk ingefära i bitar och la dem i kylen i en plastpåse. I morse fyllde jag på i mixern med en halv påse babyspenat (ca 35 gram), en avokado, en skopa proteinpulver och ett stort glas vatten och mixade det hela slätt. Inspirationen kom från receptet nedan (hämtat från Filibaba-appen), men jag ändrade som vanligt en del.

vitamininjektion

Snart ska jag ut och äta lunch – och äta alla grönsaker jag bara hittar! Tjohoo!