Etiketter

, , , ,

Bland det bästa jag vet är att träffa goda vänner och äta god mat med dem. Med min nuvarande diet är det senare inte jätteenkelt, men det går. Jag har skrivit om några ställen tidigare där jag har hittat fantastisk mat på den ordinarie menyn och i kväll hittade jag ett till: Mellow på Birkagatan. Jag åt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör och till det en blandad sallad och haricots verts i små knippen lindade med bacon. Supergott! Ingen bild tyvärr, men ni får tro mig på orden att det var vackert också. Men bäst av allt var ändå sällskapet. För när timmar känns som minuter och man inte vill gå hem vet man att man har haft det riktigt bra. Tack finaste Johanna!

Sen måste jag också skriva några ord om en ny bekantskap, nämligen Casein. Jag visste inte att det fanns långsamma proteiner, men det gör det tydligen. Och när man har kört dubbla träningspass som jag har gjort i dag ska det tydligen vara extra bra att äta det på kvällen, för då får musklerna energi hela natten och kan reparera sig och samla kraft. Vilket behövs, eftersom mitt nästa pass är klockan 9 i morgon bitti. Det märkliga är att det är ganska gott också, till skillnad från alla andra proteinprodukter jag har smakat. Standardförfarandet är att blanda en skopa pulver med vatten till en kräm och det smakar okej. Men det går faktiskt att göra det riktigt gott också, om man testar min kompis Stefans fiffiga recept. Då blir det nästan som kladdkaka, fast nyttigt på riktigt!

image_prodprod760010_largeImage_X_450_white

För att göra den tar man helt enkelt en skopa caseinpulver med chokladsmak, ett par teskedar kakao (för att få mer chokladsmak, den är ganska blek), tre teskedar kokosmjöl, en halv tesked bakpulver och ett ägg och rör ihop det i en skål med tillräckligt mycket vatten för att det ska bli som en lagom mjuk kakdegsklump. Sen sätter man plastfolie över och kör i mikron i cirka 30 sekunder. Och på ett mirakulöst sätt är det lite gryniga i smeten borta och man får en småvarm chokladpudding/kladdkaka som faktiskt är riktigt god. Och nyttig. På en gång. Eftersom det låter för bra för att vara sant är det förmodligen det också. Jag ska bara komma på hur. Eller så låter jag bli, så får jag fortsätta att ha min enda lilla treat kvar…