Etiketter

, , ,

Nu är det nördvarning på mig, men jag måste bara skriva om dagens hittills bästa händelse: Gmaps Pedometer är uppdaterad och har blivit så mycket bättre! Den verkar också ha bytt namn till Milermeter, men den gamla adressen fungerar också. Förmodligen ingen stor sak för de allra flesta, men om det är någon som liksom jag försöker hålla reda på hur mycket och hur långt man rör sig om dagarna (eller vill uppskatta hur lång tid det tar att ta sig någonstans) så är det faktiskt ganska fantastiskt.

Med den kan man nämligen genom att bara klicka på en karta ta reda på hur lång en viss sträcka är, och det nästan var som helst i världen. Till och med på den lilla ön i Thailand där vi brukar vara och på gården utanför Söderköping finns vägarna utritade. Och vet man då ungefär hur snabbt man går eller cyklar så är det lätt att räkna ut när man måste börja bege sig iväg. Eller så kan man kolla hur långt man gick eller sprang, för att få ut kilometertider eller bara statistik på hur långt man har rört sig. Så här ser exempelvis en av mina standardlöprundor ut:

Långa Kungsholmenrundan

Nördigt, ja, men det skadar aldrig att vara glad! 🙂