Etiketter

, , , ,

Gårdagens tips om fröknäcke blev ett riktigt lyckat projekt i dag! Jag gräddade en plåt så jag kunde smaka till frukosten och det kändes jättelyxigt att få äta något som liknade en macka, med Bregott havssalt på. Mums! Det var väldigt enkelt att göra också, svårast var nog att trycka ut det så det blev tunt nog – och att beräkna tiden. Men så är det säkert till man lär sig. Så här gjorde jag:

I går kväll la jag 2 dl chiafrön och 2 dl linfrön i blöt i 4 dl vatten i en bunke. I morse fick jag lägga till lite mer vatten och röra om, för en del chiafrön hade bara flutit ovanpå. Sen hackade jag ungefär en deciliter hasselnötter och blandade i tillsammans med några kvistar färsk rosmarin och timjan och så ganska rejält med flingsalt. Sen tryckte jag ut det med blöt hand på en plåt med bakplåtspapper, så tunt jag kunde utan att det blev hål, och gräddade i 180 grader i cirka en kvart som instruktionen sa. Det var dock alldeles för lite, så efter ett antal ytterligare omgångar blev det nog totalt närmare 40 minuter. När det hade svalnat en stund på galler gick det bra att bryta i bitar och äta. Nästa gång ska jag lägga på mosad avokado och kallrökt lax och känna mig som i gamla tider 🙂

knäcke