Etiketter

, , , , ,

Att det kan vara så underbart att äta god mat med mysiga vänner. Och att det kan finnas så mycket god mat på en ordinarie meny trots min ganska begränsande diet. Uppenbarligen går det rätt bra att äta ute ändå, vilket är en himla tur eftersom jag älskar att göra just det!

Dagens första fynd var gulliga lilla hälsocaféet/butiken Ecoist där jag åt lunch med en god vän och Lynx som hungrig och mysig bonusgäst. Jag tog pannbiff med haricots verts och hemgjord majonnäs och lite savoykål till, jättegott men en ganska liten portion så jag fick komplettera med en påse blandade nötter till kaffet. Vännens linssoppa och efterföljande raw food-chokladboll såg sjukt lockande ut, men förhoppningsvis kan jag snart också få äta sånt igen! Sen passade jag på att shoppa lite också i butiken: raw cacao, hampaprotein och en brödmix med bara nötter och frön i, som jag hoppas jag kan göra. Och så fick jag ett tips om ett fröknäcke som jag ska testa att göra i morgon, återkommer om det!

vitmålat-1

Men höjdpunkten var ändå kvällens middag med mitt mysiga tjejmiddagsgäng på B.A.R. Jag hade inte varit där på flera år och det var precis lika bra som jag mindes det – eller faktiskt ännu bättre, eftersom deras meny fungerar även nu när jag går på diet. De andra tog fisk- och skaldjursgrytan som såg underbar ut, men det var inte ett dugg synd om mig heller. Jag valde fisk från saluhallen och testade en helt okänd fisk (för mig i alla fall) som hette glasvar, en vit fisk som var helt sagolik som grillad. Till det tog jag fyra tillbehör som också var helt grymma: grillad zucchini med oliver, sardeller och kapris, en syrad kålsallad med koriander och chili, en bladsallad med senapsvinaigrette och en avocado-lime-chilisås. Mmmmmmm… Längtar redan till nästa gång!

IMG_1696Kålsalladen saknas på bilden för jag hade glömt att jag hade beställt den 🙂