Etiketter

, , , , ,

En tråkig sak med dieten är att det inte blir lika roligt att gå ut och äta när man bara får äta en begränsad mängd saker. Mycket av det roliga restaurangen har tänkt ut med smaksättning och kombinationer går ju bort, så jag tror det blir färre restaurangbesök än vanligt de närmaste månaderna. Och det är säkert bra det också, för plånboken om inte annat. Två ställen jag har varit på och som var väldigt tillmötesgående måste i alla fall nämnas, för om det är något jag uppskattar så är det när folk anstränger sig för att hjälpa till fast det man vill ha inte finns på menyn.

Det ena stället jag vill hissa är Bistro 54 som ligger gömt bredvid Friskis & Svettis på S:t Eriksgatan. Dit kom jag med 20 minuter på mig att äta, en bebis som behövde ny blöja och ett akut behov av wifi – och de löste allt med så mycket hjälpsamhet att jag nästan var tårögd. Jag fick en helt egenkomponerad sallad som var supergod, med en stor bit varm lax på, och en liten espressokopp med solrosfrön att strö över. Mums!

20130923-215617.jpgDet andra är Non Solo Bar på Odengatan, som snodde ihop en jättegod komposition i dag efter beskrivningen ”allt grönt ni har, gärna lite nötter och frön, och så räkor och vinaigrette”. Riktigt grym, kom på bordet på nolltid och dessutom fick jag en dubbel espresso efter maten fast det bara ingick enkel egentligen. Heja dem!