Etiketter

, ,

Äntligen har jag lyckats experimentera fram en helgrön smoothie som faktiskt är god! De jag har testat hittills har bara varit okej, men den här gillar jag. Förmodligen beror det mycket på att det är lime och/eller citron i den, men det är okej i dieten. Och tur är väl det, för då blir det ju bra! Tyvärr har jag ingen bild på den, men den är väldigt lik den på bilden nedan – fast utan persiljekvist.

20130923-214939.jpgTill tre stora glas tar jag cirka en decimeter av en normalstor zucchini (ca 30 cm lång), en selleristjälk (eller två om det är från de inre tunnare i knippet), en avokado, en näve groddar, en bit färsk ingefära, en näve blandad färsk mynta och citronmeliss, en hel skalad lime eller citron och så en skopa proteinpulver och en matsked krossade linfrön – och ungefär fem deciliter vatten. Med två ägg till eller lite lax blir det en riktigt bra frukost.