Etiketter

, , , , ,

I dag börjar jag med en ny diet som förhoppningsvis ska få ordning på min stökiga mage en gång för alla. Genom åren har jag nog provat på i princip allting som går att prova: äta massor av fibrer, äta väldigt lite fibrer, äta lite fett, äta mer fett, utesluta mjöl, utesluta mjölk, inte äta kött, inte äta skaldjur, äta ekologiskt och så vidare och så vidare. En del saker har hjälpt litegrann, framför allt att sluta följa ”normala” kostråd som att äta mycket fullkorn och fibrer, men inget har löst problemet helt. Och med problemet menar jag att magen i princip inte gör något. När det är som sämst äter jag mat bara för att jag måste, jag vill egentligen varken äta eller dricka, för maten bara stannar i magen som blir mer och mer uppblåst och öm under dagen och sen försvinner den inte ut ur kroppen för den delen av systemet tar helt enkelt semester. Inte så kul alltså.

Förra sommaren testade jag en variant som fungerade jättebra: i typ tre-fyra månader undvek jag mjölk och spannmål helt och uteslöt även en del annat som potatis och tomater och mådde bättre än någonsin. Jag kände mig lätt i kroppen, var hungrig när jag skulle och magen var både regelbunden och platt. Sen blev det ungefär som vanligt igen. Snopet, men ändå okej eftersom ”som vanligt” nuförtiden ändå är ganska bra tack vare att jag äter tre kapslar Lactiplus varje morgon. Det rådet (som jag fick av en kiropraktor när jag var gravid förra gången) är nog det enskilt bästa jag någonsin har fått, men det är som sagt inte hela lösningen eftersom det fortfarande krånglar ibland.

LactiPlus-60-e1376655599134

Därför ska det bli väldigt spännande att se vad som händer nu. I två-tre månader ska jag utesluta gluten, laktos, socker och alkohol helt och fokusera på att äta kött-fisk-fågel-skaldjur (”allt med ögon”, som kostrådgivaren sa), nyttiga fetter som ekologiskt smör, nötter och avokado och massor av gröna grönsaker som har växt ovan jord. Mitt proteinpulver (Holistics vanilj), kaffe och ägg är också okej att äta. Det kommer förmodligen inte att bli helt lätt, särskilt inte eftersom jag äter ute ganska ofta, men jag ska försöka vara strikt och se vad som händer. Sen ska jag lägga till saker efter hand och testa hur det går, men det vet jag inget om ännu. Kommer hålla er uppdaterade! Kan dock säga att dagens smoothie inte blev någon höjdare, så den kommer jag inte dela med mig av. Det enda som var bra med den var den fina gröna färgen 🙂