Etiketter

, ,

Eftersom vi just har blivit tvåbarnsföräldrar har vi så klart varit tvungna att köpa en syskonvagn, så man kan hantera båda barnen själv. Efter att ha funderat en hel del på för- och nackdelar med olika modeller valde vi en Phil & Teds Navigator och vi är så sjukt nöjda med det beslutet. I och för sig har vi inte ägt någon annan syskonvagn så vi kanske inte kan jämföra fullt ut, men efter att ha sett och provkört både varianter där barnen sitter bredvid varandra och på linje så kändes det helt solklart att de i stället ska sitta ovanför varandra. För då blir det i princip ingen skillnad i storlek och framkomlighet jämfört med en vanlig enbarnsvagn, vilket är guld värt när man ska ta sig runt i stan.

Eftersom vår gamla enbarnsvagn (en svartvit Brio Go som vi hade både ligg- och sittdel till) i princip var helt utsliten i våras efter otaliga mil köpte vi den nya redan då och den var jättebra för bara Ninja. Fördelarna jämfört med Brio-vagnen när man hade den för ett barn var framför allt att Navigatorn har en sufflett som går att skjuta hela vägen fram och bak så den kan följa solen, jättebra bälte, tre smidiga lufthjul och är ungefär lika stor som Brio-vagnen (dvs inte så stor). Nackdelen är framför allt att Brio-vagnen hade en större förvaringskorg under och att den hade ett skönare handtag, men det är inga jätteproblem direkt.

Men det är nu de stora fördelarna kommer, för nu har vi ju som sagt två barn och det är helt grymt hur flexibel Navigatorn är. På bilderna nedan syns hur vi har använt den i olika lägen beroende på vad vi har behövt. Alla är inte jättebra, men jag hoppas det framgår ändå. Det enda vi inte har bild på är när den användes för bara Ninja, men då såg den ut som på första bilden, bara att hon satt lite längre ner för då var det bara en sits på. I princip kan man säga att enda nackdelen är att förvaringskorgen försvinner när man har båda barnen i sittdelarna, i övrigt är den bara fantastisk. Here goes:

IMG_1447Här sitter Lynx själv i den övre sitsen, som vi monterade på för att ha Ninja i när Lynx skulle ligga under (se bilden nedan).

IMG_1349Här kikar hon fram ur sin lilla mjuklift/väska, som man helt enkelt bara ställde i den nedfällda huvudsitsen. Vi har vikt undan locket för att det var alldeles för varmt att ha på, men om det hade varit vinter hade det nog behövts.IMG_1536Här åker vi tåg med två sittdelar ovanför varandra. Ninja har så klart platsen med utsikt eftersom hon gillar det och eftersom Lynx egentligen inte ska titta framåt ännu.IMG_1538Samma setup framifrån/uppifrån…IMG_1549…och typ samma fast från sidan, på väg till förskolan.IMG_1557Det här är det senaste: montering för bara Lynx, eftersom det mest blir promenader med bara henne i. Suffletten framåt i stället för bakåt och den lilla väskan i gör att hon kan ligga som i en sittdel och titta på mig i stället för framåt.IMG_1561Samma ekipage framifrån. Förvaringskorgen går att använda, som synes!IMG_1063Här var Lynx nästan nyfödd, en av de första gångerna vi var ute med båda i vagnen. Här ser man också vår extrautrustning: en lattehållare som vi mest använder till Ninjas vattenflaska och en ”stroller hook”, alltså en jättestor vadderad karbinhake som är bra att hänga saker på när man inte har plats för förvaring.IMG_1214Här ser man regnskyddet, som också är helt grymt. Ninja gillar det också.