Etiketter

, , , , ,

Om jag ska få något gjort på riktigt så ska jag inte sitta framför datorn, helst inte vara hemma eller ens inomhus. För jag är som allra mest effektiv utomhus på en filt i solen. Eller på ett tåg eller i ett flygplan. Eller någon annan plats där man faktiskt kan göra två saker samtidigt (vara ute/sola eller transportera sig) och kanske ännu viktigare: där man inte blir störd. Egentligen vet jag det här mer än väl, för mina studier byggde på att jag läste kurslitteratur på pendeltåget på väg till och från mina träningspass och skrev uppsatser i Humlegården. Och detsamma har gällt på jobbet: mina smartaste tankar och bästa idéer har kommit ute i solen.

Men så var det det här med verkligheten. Det är inte så lätt att slita sig från datorn. För det är ju där skrivandet ska göras, där man har Internet och mejlen och allt annat man behöver, så det är så lätt att tro att man behöver ha den och behöver vara uppkopplad. Och då kommer alla distraktioner som ett brev på posten: mejl som kommer och måste läsas, saker man kommer på som måste kollas eller göras, ”just det, jag skulle ju boka ett träningspass om två veckor” och en massa annat som tar fokus och skjuter upp det viktiga som man egentligen skulle göra.

Som tur var så kom jag ihåg min gamla insikt och tog mig ut i förra veckan. För just nu jobbar jag med ett jätteroligt projekt och behövde tänka på riktigt, inte bara producera och surfa runt efter information. Och så behövde jag läsa ett bokmanus som jag hade lovat att ge feedback på. Och inget av det blev gjort i arbetsrummet. Så sagt och gjort: här är utsikten från två utmärkta arbetsplatser där mycket bra blev gjort i förra veckan. Och nu ska jag komma ihåg det också till nästa gång!

IMG_1490En solig eftermiddag i Kronobergsparken, som resulterade i ett antal mind maps och smarta frågor till en workshop jag höll i måndags.

IMG_1507En lunch med sällskap av Lynx på Piccolino i Kungsträdgården – otroligt o-prisvärt men ett utmärkt ställe att läsa bokmanus på.