Etiketter

, , , , , , ,

Under graviditeten innehöll nästan alla mina frukostar en specialkomponerad smoothie som jag tror att jag har skrivit om förut, som förmodligen var en stor del av orsaken till att jag hade jättebra järnvärden hela tiden och slapp äta järntabletter. Sen lessnade jag totalt på den och gick över till annat, men för några dagar sen kände jag för att börja med smoothies igen. Tyvärr är jag fortfarande lite less på just den varianten, så jag behövde ny inspiration och hittade en rolig liten app som är full av just det: Filibaba Smoothies.

I morse testade jag en version som lät lite konstig men som faktiskt var riktigt god: selleri och apelsin. På skärmdumpen från min telefon nedan syns inte receptet, men jag modifierade det lite så det gör inte så mycket. Enligt det skulle man mixa saft från två apelsiner med två selleristjälkar, en banan, fyra basilikablad, en matsked riven ingefära och fyra isbitar. Jag tog en hel apelsin (utan skal och kärnor så klart), en liten banan, två selleristjälkar (bladen åt jag upp innan – gott!), en skopa proteinpulver, en matsked krossade linfrön, en matsked finhackad ingefära och fyra blad basilika och nästan ett glas vatten och det blev faktiskt riktigt gott. Återkommer med fler exempel framöver!

Filibaba