Etiketter

, , , ,

Nu har det varit ett gäng sådana där dagar igen när det inte har funnits många sekunder över till att blogga. Förmodligen ganska sunt, för då lever jag ju livet IRL och inte bara framför skärmen! 🙂 Helgen återkommer jag om när jag har lite bilder, men till dess vill jag tipsa om två restauranger.

Den första är EAT i Mood-gallerian där jag åt lunch i fredags med en tidigare kollega. Jättemysig miljö och jättegod mat, men det är förmodligen bättre att gå dit kvällstid för de hade inga egentliga lunchpriser förutom på veckans rätt som jag inte valde eftersom det var en pastarätt och en veckans wok som jag inte såg att de hade. I stället tog jag ”EATs rostade mörade fläsksida med chili, pak choi & pimiento”, vilket var supergott. En fin gjutjärnsgryta med otroligt mört och knaprigt fläsk med paprikaringar, pak choi-blad och sockerärter och så ris till.

Sen måste jag också höja en helt oväntad erfarenhet till skyarna. Det ligger flera olika indiska restauranger på Fleminggatan nära oss och hittills har vi varit insnöade på en som heter Razmoni. Och inget fel på den, men nu har vi nog bytt permanent till Shimla i stället, för oj vad gott och trevligt det var där! Jag kan inte äta stark mat just nu eftersom jag ammar, och mild indisk mat smakar oftast ingenting. Men deras chicken tikka butter masala (som till skillnad från tikka masala innehåller kokos och mandel, det lärde vi oss där) var bara helt fantastisk. Så smakrik och god utan att vara stark! Dessutom var personalen också helt fantastiskt gulliga mot både Ninja och Lynx och det är ju helt oemotståndligt för en förälder. De var så klart också jättetrevliga mot oss och berättade också att de ska göra om så det blir finare i lokalen i september. Det ser vi fram emot! Bilden nedan är snodd därifrån, det vattnas i munnen…

caf6464a25-IMG_6074