Etiketter

,

Det är en väldigt stor fråga som jag inte på något sätt kommer att kunna besvara här och nu, eller ens försöka, men som jag tänker på väldigt mycket. Fram till för några år sen var jobbet mitt största intresse och det jag ägnade i särklass mest tid åt. Först i form av olika förtroendeuppdrag på kåren som var långt mer än heltid, sen som anställd på ett företag som jag kände lika starkt för som om det vore mitt eget. Under de åren lärde jag känna de flesta av mina närmaste vänner och hade det fantastiskt roligt, men det var också väldigt slitsamt. Till slut valde jag att säga upp mig och gå till ett jobb som också var väldigt krävande, men bara 40 timmar i veckan vilket var en enorm skillnad för mig.

Och i början var det jättejobbigt. Det låter kanske sjukt, men det var faktiskt hemskt att gå hem vid 17-18-tiden och sitta själv på kvällarna innan mina vänner hade förstått att jag plötsligt hade tid att umgås utan lång framförhållning och innan jag hade lyckats fylla tiden med andra aktiviteter som tog tid och var roliga. Träning var så klart en stor del av det jag gjorde, och är ju faktiskt också ett jobb för mig sedan lång tid tillbaka, men det blev också en hel del uppdrag i olika roliga föreningar och annat som också var ganska jobbartat.

Men nu går det inte att hålla på med de sakerna längre – eller i alla fall inte under dygnets mer normala vakentimmar, annat än korta stunder eller när vi ger varandra tid att jobba genom att ta barnen. Det tog inte lång tid innan Ninja började behöva vår uppmärksamhet under hela sin vakna tid och nu när vi har Lynx också är det ännu mer tid som de behöver oss. Och då gäller det att ha något att göra som vi också tycker är meningsfullt, för annars blir ingen av oss särskilt rolig. Att inte jobba i sig är nämligen inte semester för oss, eftersom vi båda har jobbet som hobby. Det gäller att hitta något annat att göra, man vad?

Så tillbaka till frågan: Vad ska man göra egentligen när man inte jobbar? Och inte att förglömma – med två små barn? Läsa böcker, se på tv-serier och sånt som jag har förstått att andra gör på kvällarna när barnen har somnat finns ju, men all den andra tiden? Maxi kom med det lysande förslaget häromdagen att vi kan göra små helgresor till släkt och vänner och andra städer, men om man bara är hemma, vad gör man då? Fördelen med att resa är ju att man upplever saker tillsammans bara genom att gå utanför dörren. Hemma blir det lätt att det blir samma saker hela tiden: samma lekparker, samma promenader och så vidare.

Någon som har löst den här knuten och vill berätta för mig?