Etiketter

, , ,

I kväll ska vi äta den sista maträtten från Ecoviva, en matkasse som vi har testat i två veckor och som vi inte kommer fortsätta med. Inte för att det inte var gott, för det var både gott och enkelt, utan för att de inte har samma matfilosofi som jag. Hälften av rätterna innehöll nämligen vete i form av bröd eller pasta och deras näringsrekommendationer har för lite fett och protein för min smak. Men den som inte störs av det skulle säkert gilla den!

2

Upplägget är smidigt: man får hem en stor kasse på söndagen som är full med mat och en receptbroschyr (se bilden) där alla recepten står. Där finns också lite tips om planering och de olika råvarorna och även en lista på saker man ska ha hemma för att komplettera recepten, typ olivolja och andra vanliga stapelvaror.

Min tanke med att testa en matkasse var i första hand att få inspiration till nya recept och råvaror, och den funktionen fyllde den. Jag tror inte vi kommer laga något av recepten igen, men vi har i alla fall lärt oss använda vaxbönor och mascarponeost och ätit mer kantareller än någonsin. Och det är ju inte fel! I vårt hushåll är det nämligen jag som har intresset och därmed ansvaret för vilken mat vi äter, och om jag har dåligt med tid eller energi blir det lätt så att jag snöar in på vissa rätter och lagar dem tills jag tröttnar. Och då blir det inte så roligt att äta som jag vill att det ska vara. Därav kassen!

Nästa projekt blir att testa Ekolådan i stället. Jag tror nämligen det är på grönsakssidan det finns mest nya saker att upptäcka och Ekolådan innehåller bara just grönsaker (i alla fall den varianten jag ska testa). Att sen komplettera med fisk/kyckling/kött/annat protein och eventuellt lägga till quinoa eller andra kolhydrater känns inte så svårt. Vi får se hur det går, den kommer nästa vecka!