Etiketter

, , ,

Jag har blivit tokig i ”nyttigt” godis. I slutet av graviditeten började jag gå ner i vikt och blev därför tvungen att börja äta mer, vilket jag löste genom att börja äta glass i princip varje kväll. God, lyxig glass, helst från Lejonet & Björnen, Olof Viktors, Järnaglass, Guteglass eller Ben & Jerry’s. Men det kan man ju inte göra i all oändlighet, framför allt eftersom det är en så dålig vana. Enter Camillas snickerskaka och problemet var löst – eller i alla fall ersatt av något som var lite mindre onyttigt. Vilket känns jättebra, även om jag fortfarande behöver äta runt 3000 kcal om dagen för att inte gå ner i vikt. Amning och promenader kostar uppenbarligen en del, men jag klagar inte, det är underbart att få äta mycket!

Min senaste passion är helt osannolikt goda raw chokladrutor som jag hittade på PT-Fias blogg. I hennes version blev det bollar, men när jag följde receptet blev det mer en smet än en kraftig deg så jag hällde ut den i en liten form med bakplåtspapper i stället och skar rutor efter ett tag i kylen. Supergoda och går att äta direkt från frysen! De smakar ganska likt chokladbollar men med mycket kraftigare chokladsmak och det älskar jag.

Så här gjorde jag: Först mixade jag 1 dl solrosfrön, 1 dl valnötter och 2 dl hasselnötter till smulor, hällde över det i en bunke och blandade i lite salt, 1 tsk vaniljpulver, 4 msk kakao och 4 msk rå kakao. Sen mixade jag 2 dl vattenbadade dadlar (ca 1 timme i vatten), 1 dl vatten, 1 dl starkt koffeinfritt kaffe, 3 msk honung och 70 g smält 85-procentig choklad och blandade ihop det med nötsmulet. Sen strödde jag kokos över och ställde in formen i kylen i ca 1 timme, så gick det jättebra att skära små rutor sen.

IMG_1397