Etiketter

, , , , , , , ,

I lördags hade vi mysmiddag med goda vänner och ville göra det lite enkelt för oss, så vi körde matlagning tillsammans och gjorde vietnamesiska vårrullar. Jättegott och hur praktiskt som helst, eftersom det inte krävs någon tajming av när saker ska vara färdiga och alla gör sin egen portion! Till efterrätt gjorde vi en kladdkaka, som också var jätteenkel att göra. Mer om den nedan!

61525_24756

Vårrullereceptet hittade jag i SvD för några år sen och vi har gjort det otaliga gånger i lika otaliga varianter. Men det var bara första gången som vi följde receptet, för vi insåg rätt snabbt att både gurk- och morotsstavar tar sönder rispapperet och då blir det ganska snabbt problem. Vår standardfyllning är i stället glasnudlar eller sjögräsnudlar, avokadobitar, kallrökt eller gravad lax, finstrimlad sallad och paprika och så en kruka vardera av koriander och mynta. Nu när jag är gravid har vi i stället tagit räkor eller stekt lax och det passar också utmärkt.

Såsen däremot gör vi nästan enligt receptet men jag brukar minska rätt rejält på sockret. Till dubbel sats (vilket brukar behövas för fyra personer) tar jag 2 msk i stället för 10 msk och det räcker hur bra som helst. Värt att notera också är att rätten egentligen är en förrätt, men man blir mycket mättare än man tror så beroende på hur mycket fyllning man lägger i så brukar 4-5 stycken räcka som middag för en person.

IMG_0943

Och sen var det kladdkakan. Så himla god! Receptet kommer som de flesta av mina godsaker från 56kilo och vi följde det helt och hållet, förutom att vi använde 85-procentig choklad och att den behövde 8 minuter i stället för 6 minuter i vår ugn. Den blir jättekladdig, så även om jag egentligen helst äter kladdkaka varm så måste den stå i kylen. Vi åt den med vaniljglass men man kan säkert ha mycket annat gott till. Konstigt nog blev det några bitar över, som nu står i frysen och passar utmärkt att nibbla på efter maten i stället för en bit choklad. Mums!