Etiketter

, ,

För det mesta brukar jag faktiskt ha ganska tur med vädret, men i fredags var ett totalt undantag. Ninjas förskola skulle ha sommaravslutning i Kronobergsparken 15.30 och den stora frågan var om vi skulle vara inne eller ute eftersom vädret växlade hela tiden. 12.32 kom ett mejl där personalen hade försökt konsultera alla väder-appar de hade och bestämt att vi skulle vara ute. Vilket verkade som en utmärkt idé ända tills vi var nästan framme, för då kom regnet. Och vinden. Och åskan…

IMG_0934

För att inte bli slagna av blixten eller dyngsura fick vi till slut tränga ihop oss under taket till det lilla huset vid lekparken och lyssna på barnens sommarsånger, men det gick ju bra. Sen slog ironin till: så fort de hade sjungit klart slutade regnet. Och när vi kom ut från Daglivs en kvart senare strålade solen från en i alla fall ganska blå himmel. Svenskt sommarväder i sitt esse!

IMG_0942

I lördags passade vi på att köpa en för tidig födelsedagspresent till Ninja. Eftersom hon fyller två tror ingen av oss att det finns vare sig pedagogiska eller andra poänger med att vänta till själva födelsedagen med att ge saker, så för att hon ska kunna använda den längre köpte vi en liten trehjuling till henne. Den är jättefin och har både ett litet tippflak och en smart inställningsbar pinne för föräldrar att hålla i så man slipper gå dubbelvikt. Just nu är det inte min starkaste sida. Det blev svårt lyckat, hon har knappt släppt den sen dess! Nu gäller det bara att lära henne att trampa, så vi slipper skjuta på hela tiden 🙂

IMG_0945