Etiketter

, , , ,

Äntligen har jag lyckats laga (eller baka, eller vad man nu ska säga) något ätbart hemma igen! Jag har nämligen testat att göra ett slags raw snickers-bitar, och det är inte så mycket bakning involverat i det men jag har i alla fall tillverkat dem själv. De står fortfarande i kylen och väntar på att smakas så jag kan inte recensera dem än, det tänkte jag vänta med till efter middagen i kväll. Som jag för övrigt också hoppas lyckas laga själv. Håll tummarna för mig!

snickers2

Receptet har jag hittat via Veronica, som i sin tur hade hittat det på Tasty Health (därifrån kommer den fina bilden ovan som jag har lånat). Veronica hade gjort modifieringar och det har jag också gjort, men vi utgick båda från originalreceptet. Så här gjorde jag:

Till botten använde jag 90 g dadlar (ungefär 15 stycken normalstora), 60 g mandlar (1 dl), en 15 g-skopa proteinpulver (Holistic vanilj), en dryg matsked raw cacao och en dryg matsked av mitt morgonkaffe med grädde i. Man börjar med att mixa mandlarna till grovt smul, sen har man i resten av ingredienserna och mixar till det blir en massa som går att forma med händerna. Min gick inte att forma, förmodligen för att dadlarna var lite för torra, därav kaffet. Men det blev bra! Sen tryckte jag ut det i en form (stor som ett A5-papper ungefär) täckt med plastfolie.

Till fyllningen tog jag 0,75 dl naturellt jordnötssmör, två 15 g-skopor proteinpulver, en knapp msk sukrin gold (det var det jag hade hemma), 30 g grovhackade salta cashewnötter (hade inga jordnötter) och ungefär 1 dl vatten och rörde ihop det i en skål. Konsistensen skulle vara som jordnötssmöret, så mängden vatten beror av hur tjockt det blir. Börja gärna med mindre och lägg till vartefter. Sen bredde jag ut det över botten i formen.

Sen ska det ju vara choklad längst upp också. Jag smälte 30 g sockerfri mörk choklad i mikron och bredde ut det, det såg lite ut men räckte faktiskt (i alla fall till att täcka ytan).

Det ska bli jättespännande att smaka i kväll!