Etiketter

, , , , , , , , ,

På något konstigt sätt blir det bara mindre och mindre skrivet här. Det finns säkert många skäl till det, men huvudskälet är förmodligen att jag inte riktigt har haft energi och inspiration att göra det. Så vad beror det på då? En möjlig anledning är att jag har tappat bort mig lite i vad det var jag skulle ha bloggen till. Den senaste tiden har det mest handlat om att redovisa olika saker jag har gjort, vilket i och för sig är inspirerande för mig själv att läsa om i efterhand, men det var inte riktigt det som var tanken. Så nu försöker jag tänka om.

En möjlig nygammal väg är att återgå till grundtanken och låta bloggen inspirera mig till att göra saker som jag tycker är värda att skriva om, och då inte bara restaurangbesök och roliga event med familj och vänner utan om god och hälsosam mat som jag själv har lagat, intressanta seminarier, artiklar eller andra utvecklande saker och hur jag tänker kring vad jag ska göra under och efter föräldraledigheten. Det förutsätter i och för sig att jag har energi till att göra de sakerna, men det hoppas jag få när väl Liten är född. Och nu är det mindre än två veckor kvar!

IMG_0877

Bilden ovan visar mitt enda matlagningsprojekt på sistone som räknas: kesoplättar enligt recept från 56kilo. Jag gjorde fyra portioner och jag och Ninja åt varsin: jag med bär till och hon utan.

Men jag vill också in på en delvis ny väg, som en vän tipsade mig om i dag och som sammanfattar mitt liv och mina tankar ganska bra: den ständigt pågående processen med att fatta bättre beslut i vardagen. Hur kan man på bästa sätt hantera sin tvåårings sömn? Och övriga familjemedlemmars, inklusive min egen? Hur ska man tänka kring barnens mat och den egna maten? Ska det vara paleo, raw food, LCHF eller något slags blandning? Och hur får man överhuvudtaget tid att laga mat ordentligt? Hur gör man med godsaker och andra guldkanter i tillvaron? Hur ska man se till att både barnen och man själv får röra på sig tillräckligt? Hur kan man se till att både man själv och barnen gör meningsfulla saker på fritiden? Hur pusslar man in vänner och egentid i vardagen? Hur får man tid till varandra? Eller på en mer övergripande nivå: hur går man från att undvika dåliga saker till att lägga till bra saker? Det finns så många frågor…

IMG_0881

Tyvärr tog jag ingen bild av lunchen på mysiga lilla Pastis (kolja med blomkål, rödbetor, kapris, brynt smör och färskpotatis) men efterrätten på favoritcaféet Chokladkoppen fastnade. Valhronaboll kallar de den, men det är snarare en klick smet och den är helt fantastisk!

Min förhoppning är att jag ska kunna få tid och ork att ta tag i allt det här när Liten är född och vi får ordning på våra nya rutiner. Det förutsätter så klart att Liten är lika frisk och nöjd som Ninja var, men är det bara så ska det nog gå bra vartefter. Om inte annat så kommer jag att kunna skriva om mina tankar kring det och alla de böcker och artiklar jag har tänkt läsa sen. Eller nästa vecka, när jag har mindre bokat och det fortfarande är tid kvar till planerad nedkomst. Vi får se! Jag läser rätt snabbt när jag väl kommer igång så det är just igångkommandet det hänger på.

Håll tummarna för mig!