Etiketter

, , , , ,

De senaste dagarna har verkligen varit helt galna vad gäller måltider. Inte en enda (förutom frukost) har vi ätit hemma – och samma sak blir det i morgon. Lyxigt, men också lite konstigt. Jag gillar ju att laga mat!

Däremot kanske det är bra för min vikt, för den senaste månaden har jag gått ner i stället för upp fast jag äter massor och även äter godsaker som glass eller efterrätter i princip varje dag. Inte för att jag är supersugen, men för att det är gott och för att få i mig energin. Förmodligen är det inte en jättesmart strategi, det bästa vore nog att lägga till mer fett i stället, men det har jag inte känt för. Så nu blir det så här. Frågor på det? Nix!

Några korta ord och några bilder från ställena där vi har varit:

IMG_0814

På mors dag i går tog Maxi med mig och Ninja till Kaknästornet. Eftersom sällskapet var grymt hade vi det toppen, men vi konstaterade också att dit går man nog inte för maten utan snarare för utsikten. För den är svårslagen!

IMG_0816

På kvällen var maten desto bättre. Vi åt på East, jag tog en jättegod anka med ananas, sockerärter och macadamianötter och Maxi åt pankofriterad kyckling med citron- och chilisås som också var jättebra. Och deras chokladfondant var precis så bra som en sådan kan vara. Lagom stor också och riktigt snyggt upplagd:

IMG_0819

I dag har inte heller gått av för hackor. Först åt jag lunch med en före detta kollega på Pontus! på Brunnsgatan (eller numera Norrlandsgatan eftersom de har flyttat entrén). Den kallas Expresslunch, vilket innebär att man köar i trappan till nedervåningen, betalar nedanför och sen får man maten snyggt upplagd av en kock. Vi tog fisk- och skaldjursgryta och den var helt okej. Priserna varierar med tiden, kommer man 11.30-11.50 kostar den 99 kr, 11.50-13.00 kostar den 125 kr och 13.00-14.00 kostar den 89 kr. Kul idé!

IMG_0825

Som avslutning på allt detta goda var jag på tjejmiddag i kväll på The Flying Elk i Gamla stan. Snyggt, trevligt, jättebra service och rolig meny! Två av tjejerna åt Korv med bröd, vilket inte riktigt var så simpelt som det låter utan tvärtom väldigt avancerat med allt från märg till gruyéreost och stuvade endiver. Jag åt en oxbringapaj med ankleverparfait och ”mud cake” till efterrätt. Supergott! Allt serverades i roliga små metallkärl, vilket var väldigt bra eftersom Ninja något otippat fick vara med i början. De ska också ha ett stort plus i kanten för att hon fick in mandelpotatischips med tryffeldip i princip direkt jag bad om det och sen även en portion potatispuré i en liten gryta – som de inte ens tog betalt för. Det är bra service!

Nu ska jag sova och ladda inför morgondagen. Jag har en del saker jag måste göra, men det schemalagda är bara trevligt. Först en mysig lunchdate, sen klippning och sen myskväll på kvällen. Det är ett hårt liv, men någon måste ju leva det också!