Etiketter

, , ,

Är inte livet bra härligt när de riktigt varma och soliga dagarna sammanfaller med dagar när man har ledigt och kan vara ute? I dag var en sådan dag och den har varit helt underbar! Vi har kunnat vara tillsammans hela familjen, ingen har jobbat och vi har också slagit två flugor i en smäll genom att passa på att snoka runt i Bromma. Vi har nämligen en långsiktig plan att köpa hus nästa vår och ett av områdena vi funderar på är just Bromma.

Jag har varit väldigt emot hela idén med hus väldigt länge eftersom jag trivs så otroligt bra i stan och verkligen inte är intresserad av varken trädgårdar eller husskötsel, men har sakta börjat acceptera tanken. Och dagens utflykt förstärkte verkligen den känslan. Dels är Bromma verkligen inte långt ifrån stan, dels är det väldigt fint där – och så finns det mysiga caféer och ställen man kan hänga på, så det känns mer socialt än jag har föreställt mig. Vi åt till exempel lunch på Speceriet, ett ställe som var som gjort för mig – jag hade kunnat tänka mig alla rätterna på menyn och det mesta var både GI och glutenfritt. Inga bilder tyvärr, men laxen var jättegod!

…och sist men inte minst tittade vi på ett hus som jag faktiskt kände att jag tyckte om. Där hade jag kunnat bo! Det kändes helt rätt i magen och det har det aldrig gjort förut. Länken lär bara fungera ett litet tag till men det spelar ändå inte så stor roll för bilderna gör det faktiskt inte rättvisa. Planlösningen var jättebra, alla rummen var snyggt och praktiskt inredda och det fanns precis rätt rum också med rätt funktioner. Det brukar jag annars störa mig på. Det var också otroligt ljust överallt och trädgården var jättehärlig med gungor, äppelträd och hängmatta. Två smakprovsbilder säger en del i alla fall:

Stenhuggarv24ute Stenhuggarv24matrum

Sen avslutade vi en redan grym dag med säsongspremiär (för oss i alla fall) på Mälarpaviljongen. Vi höll tummarna hela vägen dit för att de skulle ha kvar halloumiburgaren och cheeseburgaren på menyn och det hade de. Med lite byteshandel (rotfruktschips och bröd mot saltgurka och coleslaw) blev det en toppenmiddag för oss båda. Och även för lilltjejen, som satte i sig i princip en hel vuxenportion med hemgjorda köttbullar och dito mos. Jag snodde gurkan och lingonen 🙂

IMG_0717