Etiketter

, , , , , ,

I dag är ingen vanlig dag, för i dag har jag och världens bäste man varit gifta i fyra år! Vi vaknade till strålande sol, precis som alla bröllopsdagar hittills, och har haft en helt fantastisk dag. Det var inte helt fel att välja en dag som alltid är röd dag 🙂

Lite konstiga är vi kanske, för vi har inte gjort romantiska saker på tu man hand utan i stället har hela familjen varit ute i solen från före tio på morgonen till efter fem på kvällen. Det blev en ganska lång promenad: hemifrån till Skansen och hem igen via S:t Eriksplan blev totalt 16-17 kilometer beroende på vilken app man ska lita på. Lillan sov i vagnen hela vägen dit, vilket gav oss både värdefull egentid för att prata och en jätteskön lunch i solen på Villa Godthems trädgårdscafé.

Sen somnade hon på hemvägen också, så vi kunde handla ingredienser till en god middag på Cajsa Warg i lugn och ro. Med färdig parmesanrösti, bearnaisesås och basilikacréme var det bara för mig att steka ryggbiffen och göra en sallad till, dagen till ära blev det en röd blandning av plommontomater och röd paprika. Snabbmat som jag vill ha den! Med en skål Ben & Jerry’s till efterrätt blev det en perfekt avslutning på dagen.

Tyvärr lyckades jag inte fånga middagen på bild, men under dagen lyckades jag faktiskt fotografera en hel del så här kommer vår mysdag i bilder:

20130501-211806.jpg
Dagens första men inte sista musöron. Äntligen börjar det komma lite löv på träden!

20130501-211952.jpg
Vackra Strandvägen sedd från Blasieholmen.

20130501-213009.jpg
Myslunch med sovande barn på Villa Godthems trädgårdscafé. Jag tog en vegetarisk sallad som var jättegod och Maxi åt en pizza som han också var jättenöjd med. Dit kommer vi säkert att gå tillbaka!

20130501-213143.jpg
Grönans nyaste attraktion sedd från Solliden på Skansen. Det ser sjukt läskigt ut – måste provas i sommar när Liten är ute ur magen!

20130501-213430.jpg
Sötaste lilla hästen i en parad som sen skulle delta i något slags tävling. Vi gick vidare till Lill-Skansen så vi missade den, men det var populärt att titta på hästarna.

20130501-213543.jpg
Utsikten åt andra hållet med villorna i Diplomatstaden i förgrunden.

20130501-213630.jpg
Lemurerna inne på Skansenakvariet. Sist lillan var på Skansen var de väldigt populära men nu var trappan roligare, kanske för att de mest satt i solen och myste. Tre av dem hade ungar, jättesöta små miniapor som satt och ammade på sina mammor. Det syns inte så bra på bilden men de finns där!

20130501-213800.jpg
Sist men inte minst slänger jag in ett recept också som vi hittade på Cajsa Warg och som måste provas. Lyxfrukost i helgen kanske?