Etiketter

, , ,

En av de bästa restaurangerna vi har besökt på sistone är Djuret i Gamla stan. Supermysig lokal med små valv och rum, trevlig och påläst personal och supergod mat. Den som inte äter kött bör dock inte gå dit, för det är det de fokuserar på. Nu har vi bara varit där en gång så jag vet inte säkert, men om jag läste menyn rätt så byts den ofta med olika teman. När vi var där var det kalv från Hamrånge och rätten vi valde (se bilden) var fantastisk.

Ett annat tecken på att de byter meny ofta var att vi var de första som testade deras tarte tatin, en helt grym liten knäckig och precis lagom bränd äppelpaj för två personer med god vaniljglass till. Det kändes riktigt lyxigt, helt rätt för en myskväll!

20130419-210356.jpg
Innan Djuret var vi på en guidad visning i Riddarhuset. Det är en jättevacker gammal byggnad i Gamla stan som många nog aldrig har varit in i fast den är öppen för visningar. Men vi gifte oss där, så vi har en lite speciell relation till huset. Bilden nedan visar den 130 kvadratmeter (!) stora takmålningen i Riddarhussalen.

20130419-210312.jpg

<a