Etiketter

, , ,

Jag vet inte riktigt hur jag lyckas med det, men alldeles för ofta bli våra helger i princip minutplanerade med olika event som avlöser varandra. Visserligen är det oftast bara roliga saker, men det kan ändå bli lite mycket. I går lyckades jag få till ett träningspass som gav så mycket energi att det räckte hela kvällen men i dag fanns inget sånt och då blev det lite jobbigt lagom till att vi skulle på familjemiddag. Men så blir det ibland. Jag måste bara bli bättre på att hantera det och lära av det. Eller rättare sagt: acceptera att just nu orkar jag inte så mycket som jag vill.

Men nog om det och över till det roliga som faktiskt har hänt. Toastmasterordenträffen i fredags var lyckad, även om jag ser fram emot att vara med där utan stor mage. Roliga människor som är grymma på att sjunga och spela musik är sällan fel! Lördagens höjdpunkter var en god lunch jag lagade, middagsmaten på Rött och sen en mysig filmkväll med två fina vänner.

20130414-212758.jpg
Först lunchen. Det blev en viltfärsgryta med en enkel sallad, men det var riktigt gott! 500 g viltfärs fick brynas i stekpannan och sen koka ihop med 400 g krossade tomater, ungefär 0,5 deciliter stark ajvar och en näve torkade kantareller som en snäll släkting har plockat. Lite salt, vitpeppar och rosmarin på det och sen ett paket fitnessnudlar som fick bli varma på slutet som pricken över i. Och så som sagt en enkel sallad på spenatmix, tomat, gurka och världens roligaste paprika:

20130414-211110.jpg
Middagen gick inte heller av för hackor, men den hade jag inte lagat själv utan den kom från vårt gamla stamställe Rött på Rörstrandsgatan. Jag har provat alla rätter på menyn utom pastan och älskar alla, men just nu är favoriten ankbröst med apelsin- och chilirisotto. Måste prova att göra det hemma någon gång. Men då lär det inte bli lika vackert upplagt:

20130414-213409.jpg
Och sen var det i dag. Efter en något för tidig morgon och frukost med en övernattande släkting hade vi en supermysig lunch med två andra riktigt fina vänner. Det blev en jordärtskockssoppa från Arla i princip helt enligt receptet – missarna var att jag glömde köpa lök och förmodligen borde ha köpt mer skockor eftersom det går bort mycket när man skalar dem. Dubbel sats räckte lagom till fyra personer och till det hade vi stekta halloumitärningar och flatbröd med kryddost vilket passade jättebra.

Sen var det som sagt släktmiddagen, som jag faktiskt lyckades uppskatta väldigt mycket efter en timme för mig själv på övervåningen. Som jag nog lärde mig något av, för nu tar jag kväll. God natt!