Etiketter

, , , , , , , , ,

I söndags fick vi vår dotter tillbaka och insåg då att vi har haft en utomjording boende hos oss i ett par veckor. Eller rättare sagt: i söndags tog vi till medicin för att bryta hennes förstoppning, och vilken skillnad det gjorde! Plötsligt var vår nöjda, matglada, pratsamma och pigga tjej tillbaka. Det trötta, irriterade och bitvis matvägrande barnet hade försvunnit. Så fantastiskt skönt!

Det var också en viktig påminnelse om hur viktig magen är för hur man mår. Jag vet ju själv hur jag känner, men uppenbarligen påverkar det henne lika mycket, och då kan det inte bara sitta i huvudet. Nu gäller det bara att få till hennes kost så att det inte fortsätter att komma tillbaka. Någon som har några bra tips, förutom de vanliga att undvika saker som vitt mjöl, mjölk och ris och öka på sådant som yoghurt, katrinplommon och päron?

mjolk_190611295

Som grädde på det glada moset hade vi också en alldeles underbar myskväll i går, på fel dag eftersom jag ska på konferens med jobbet torsdag-fredag. Den började helt perfekt med att vi råkade springa på varandra i hissen hemma, fast ingen av oss egentligen skulle ha varit där just då, så vi fick tid till en lång mysig promenad i solen innan bion. Sen var filmen (GI Joe) inget att lägga på minnet direkt, men middagen på Riche var desto bättre. Dels för att vi hade så bra samtal, dels för att maten var så god. Och jag var väldigt imponerad av att det verkligen var dagens meny – den hade till och med dagens datum uppe i ena hörnet!

IMG_0536

Sen gjorde servicen sitt också. Först fick jag en komplimang för min runda boll till mage av hovmästare Timell. En otippad fördel med att vara gravid är att just sådana saker händer: till och med kändisar kan säga snälla saker till en, vilket inte skulle ha hänt annars hur snygg jag än hade varit. Sen var potatismoset till mina lammracks lite kallt, och då fick jag så klart en ny portion så fort de bara kunde. Och då var även lammköttet lite mer tillagat, vilket inte gjorde något. Så här såg de olika versionerna ut:

IMG_0537

Först rosastekt och lite kallt…

IMG_0538

Sen varmt och gott och inte ett dugg överlagat. Yum!