Etiketter

, , , , ,

Efter två snuviga dagar känns det som att väldigt mycket rättade till sig i dag. Förutom att det har varit strålande sol och ganska varmt, att jag kunde vara med litegrann på träningspasset jag höll för mina kollegor och att en fläck på kinden förhoppningsvis inte är något att oroa sig för har följande alldeles underbart vardagsfantastiska saker hänt:

IMG_0513

Först åt jag lunch med min trevlige kollega och vän Claes, en god laxsallad på Babylon vid Medborgarplatsen. Att komma ifrån kontoret och prata annat än jobb är alltid roligt, det borde nog både jag och andra göra oftare.

Enoväntadvänskap

Sen är det ju torsdag i dag, vilket betyder myskväll. Det var min tur den här veckan och jag hade bokat något så udda som en fransk film, som varken var action, fantasy eller science fiction men som faktiskt var riktigt bra. Det är en annan sak jag borde göra oftare: att se fler filmer framöver som man blir glad av, för det är rätt trevligt!

IMG_0514

Myskvällens andra och sista stopp var på Pontus!, ett gammalt favoritställe som vi inte har besökt på länge. Och trots att jag hade ätit något väldigt snarlikt till lunch blev det laxsallad igen, den här gången dock i vietnamesisk tappning vilket var supergott. Jag ska se om jag kan göra något liknande hemma, för det borde inte vara så svårt bara man lyckas med dressingen. I själva salladen var det finstrimlad isbergssallad, mango, papaya, mandolinskurna rödbetor och morötter, finhyvlade gulbetor och gurkbitar, svarta och vita sesamfrön, något slags små stekta svampar och på toppen låg sotad lax och färsk koriander. Och så dressingen då, som jag inte riktigt kan definiera men som verkade yoghurtbaserad och hade ganska mycket sting.

Sist men inte minst måste jag avsluta med en bild från baren på entrévåningen på Pontus!. För där står en rosa elefant. Mitt i rummet. Och det är faktiskt ganska roligt, eller det tycker i alla fall jag 🙂

IMG_0515