Etiketter

, ,

Ett av mina sätt att motivera mig själv till ett hälsosamt liv är att logga saker, till exempel hur mycket jag rör på mig och vad jag äter. Genom åren har jag testat allt från Excel-ark till appar men det jag har hållit fast vid längst är Funbeat. Där har jag statistik från september 2008 och framåt och det är ganska kul att ha. Nackdelen är att informationen måste föras in manuellt det är både lite jobbigt och ganska oexakt. Eller rättare sagt: det går att spela in rundor med GPS via deras app, men det tar så mycket batteri att jag oftast inte gör det. Samma gäller en ny och riktigt bra app som heter Moves, så den kommer jag nog också att släppa taget om.

Men det gör kanske inte så mycket, för jag tror jag kan ha hittat sen perfekta Jenny-gadgeten: ett armband som heter Up by Jawbone och som inte bara mäter och loggar hur mycket man rör sig, det mäter också hur man sover och genom den tillhörande appen kan man också registrera vad man äter. Plus en massa andra roliga saker, som att påminna när man har suttit stilla för länge och väcka en i rätt sömnfas. Jag har jättestora förväntningar och hoppas verkligen att den lever upp till dem – lovar att uppdatera om det! Än så länge har jag bara hunnit testa att den faktiskt visar rätt om nattsömnen (såvitt jag kan bedöma) och att det går ganska bra att lägga in maträtter. Men det får nog bli lite sekundärt, det andra är viktigare. Så här ser min nya Up ut:

20130327-082611.jpg