Etiketter

, , , ,

I dag blev en helt annan sorts dag än jag hade tänkt mig. Lilltjejen var sämre igen i morse och alldeles för hängig för att gå till förskolan, så i stället för en heldag på jobbet blev det en förmiddag, som därför blev rätt stressig och förvirrad. Med det i kroppen kändes det rätt skönt att eftermiddagen blev desto lugnare, med en liten trött krabat som mest ville se på Bä (alltså Fåret Shaun) på Netflix och en kort promenad till Daglivs. Deras total makeover verkar för övrigt vara över snart, vilket ska bli fantastiskt skönt för det är rätt jobbigt när det man ska handla aldrig är på samma ställe två gånger i rad. Dagens i-landsproblem 🙂

20130325-211556.jpg

Efter vab-eftermiddagen hade jag lyxen att ha en sjukgymnastbehandling bokad som gjorde underverk och som också gav mig verktyg att hjälpa mig själv framöver när jag känner mig stel och öm. Jag fick nämligen lära mig att använda en foamroller för att göra i princip samma sak som naprapater och sjukgymnaster gör med ömma muskler och det var hur bra som helst. Nu ska jag försöka göra det var tredje dag och hoppas det ska hjälpa. Skönt också att det inte var någon manipulering inblandad, för så här pass långt in i graviditeten är det inte givet att det är bra. Behövs det så ska det så klart göras, men jag är glad om jag slipper. Så här vacker var Karlbergskanalen på vägen dit:

20130325-212043.jpg

Och sen var det dags för den ultimata lyxen: våfflor! Det är ju ändå våffeldagen i dag. Receptet kom från inspirationskällan 56kilo, som hade två varianter att välja på. Vi valde kesovarianten och åt dem med balsamicosirap, fetaost och färsk basilika och hade en tomat-avokado-sallad till vilket var i princip hur gott som helst. Bilden är som vanligt inte den vackraste, vilket delvis beror på att jag var så hungrig att den föreställer våffla nummer tre och då är ju inte tallriken helt ren längre…

20130325-212546.jpg

Jag följde originalreceptet men dubblade mängden för att det skulle räcka till två vuxna och en liten tjej och det blev precis lagom till oss. Med andra ord tog jag fyra ägg, en stor burk (500 g) keso, 3 msk fiberhusk och ca 0,5 tsk salt och körde det med stavmixer till en slät smet som vi gräddade med lite smör i järnet. Till salladen tog jag cirka 400 g körsbärstomater och drygt en avokado och blandade med en dressing på vit balsamvinäger, olivolja, paprikapulver, vitlökssalt, chilipulver och salladskrydda. Förmodligen är det lika gott att ha bär och grädde till, men det får vi ta en annan dag!