Etiketter

, ,

…eller det är det ju inte egentligen, det finns en riktig officiell sådan dag, men för oss blev det så i dag. Lilla dottern vaknade som tur var piggare så båda våra planer för dagen blev av: först eftermiddagsfika med vänner hemma hos oss och sen middag hos andra vänner. Vårt fika bestod av goda dinkel-lussekatter från i julas (otippat men gott även i mars!) och just kladdkaka. Receptet kommer från Jills mat, en jättefin sida som jag just har upptäckt och som jag tror jag kommer plocka många recept från. Och där finns mycket finare bilder! Så här gjorde jag:

Vispa 2 ägg och 1 dl Sukrin Gold fluffigt. Blanda i 100 g smält smör, 1 dl mandelmjöl, 0,5 tsk vaniljpulver, drygt 2 msk kakao och 1 krm salt. Häll i en smord form som är ”bröad” med kokosflingor. Rosta 1 dl kokosflingor i torr stekpanna, blanda med 25 g smält smör, 1 äggula och 2 tsk Sukrin Gold. Klicka ut det över kakan och grädda i 175 grader tills den är klar men fortfarande kladdig. Enligt originalreceptet ska det ta 10 minuter, men i min ugn tog det nästan 20. Servera med vispad grädde och gärna färska eller tinade frysta bär – det gjorde inte jag men det skulle ha passat klockrent.

Konstigt nog fanns det kvar plats i magen sen för både fantastisk lax med tamarisoja och god sallad och inte minst en klassisk kladdkaka med grädde. Är det kladdkakans dag så är det 🙂