Etiketter

, ,

Efter några lugna dagar i Boca Raton ville vi se lite mer av Florida i går, så vi tog vår jättestora (så klart) hyrbil och åkte till Miami via Fort Lauderdale. Det förstnämnda verkar vara en mysig stad med mycket pengar i, i alla fall om man gå efter storleken på båtarna i hamnen. Helt galet! Bilden gör inte rättvisa på något sätt eftersom den är från en marina vi körde förbi och inte från kanalerna där de finaste husen (och båtplatserna) låg.

20130303-074256.jpg
Sen åkte vi vidare längs kusten till Art Deco-området i Miami Beach. Stranden där är helt fantastisk, den sträcker sig så långt ögat når åt båda hållen och var full av aktivitet fast det bara var 16 grader varmt. En del badade, andra gick med täckjackor och ytterligare andra hade hundar i bärsele. Only in America 🙂

20130303-104037.jpg
I övrigt var området väldigt blandat. Längs gatan närmast stranden låg massor av restauranger av väldigt varierande klass, nästa gata var en ganska fin shoppinggata med affärer som Mango, Zara och Quiksilver och sen verkade det bli mer blandat. Vi hade turen att hitta en riktigt bra restaurang till middagen, Il Bolognese at Ocean i hotellet Winter Haven. Jag åt en fiskrätt med skaldjur och tomatsås som var så god att jag glömde fota den innan jag hade ätit upp nästan hela, så det blev inte heller den bästa bilden. Men god var den!

20130302-230615.jpg