Efter en vecka med restaurangmat, matförgiftning och för lite tid var det jättehärligt att få baka lite i dag inför kvällens tjej-och-barn-middag och morgondagens vänner-och-barn-fikaträffar. Först blev det ett LCHF-matbröd som jag hittade på mysiga bloggen 56kilo och som blev otroligt uppskattat av både tjejkompisar och barn. Hur jag gjorde står nedan, det var bara lite annorlunda än originalreceptet. Sen blev det favorit i repris på semlorna jag provade för ett par veckor sedan, men de är till i morgon.

20130216-212122.jpg
Matbrödet var väldigt lättgjort: Först körde jag 0,5 dl sesamfrön och 1 dl solrosfrön i mixern till smulmjöl. Sen blandade jag det med 2 dl mandelmjöl, 1 dl hela linfrön, 0,5 dl havrekli, 1 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och 1 tsk salt. Sen hade jag i en liten burk keso (250 g), 50 g smält smör, cirka 0,5 dl lättkesella och fyra ägg, rörde om ordentligt och hällde över allt i en smord brödform. Smeten blir ganska kladdig, så det lättaste sättet att jämna ut den i formen är att göra det med blöt hand. Enligt originalreceptet skulle brödet gräddas i 175 grader i cirka 80 minuter, men mitt var färdigt (testa med provsticka) efter knappt 60 minuter i 180 grader. Jättegott med smör och ost på!