Varje dag sen jag flyttade in till Stockholms innerstad har jag varit lycklig över att det går att gå överallt. Jag har i och för sig alltid gått mycket, men när man inte behöver ta bussen eller tunnelbanan för att ta sig till jobbet, till träningen, till träffar med vänner eller vart man än ska så blir det helt enkelt att man går mer. Så för mig var en av veckans artiklar i SvD ingen nyhet, däremot var det roligt att se att andra nu också har kommit fram till samma sak.

Jag älskar helt enkelt mina promenader. Att gå till jobbet varje dag ger mig mer än fyra mils promenad i veckan – av bara farten. Förutom rörelse ger det mig också dagsljus (i alla fall delar av året), frisk luft och tid att tänka, lyssna på radio eller ringa någon jag vill prata med. Och det är faktiskt inte så illa. Dessutom är träningseffekten väldigt mycket större än man kan tro. Det insåg jag när jag skulle köra mitt första spinningpass på mer än ett halvår, två månader efter att jag hade fått barn. Jag hade nästan lika bra kondition som innan, trots att det enda jag hade tränat var promenader.

Så ut och gå med er, det kan ge mycket mer än ni tror! Och ta gärna med en kompis, då blir det dels ännu roligare, dels får den personen också komma ut och röra på sig!

20130209-124208.jpg