I somras och höstas hade jag en lång period när jag försökte äta helt utan mjöl och mjölk. Det fick bland annat till följd att jag fick byta frukostvanor helt, eftersom en typisk frukost oftast är baserad på just det. Nu är jag där igen och har därför återupptäckt min super-smoothie – en riktig vitamin- och mineralkick som är mycket godare än man kan tro. Och som också har gett mig järndepåer värdiga självaste Karl-Alfred.

20130207-081026.jpg
För att underlätta morgonlogistiken brukar jag fixa en del redan kvällen innan: ställa fram mixern, skölja två stora nävar gröna blad (spenat, ruccola etc), hälla i en skopa proteinpulver och en matsked kokosolja och hälla cirka två deciliter frysta bär (hallon, blåbär, björnbär eller vad man gillar mest) i ett glas så de får tina. Sen på morgonen är det bara att hälla i bären tillsammans med en halv avokado och ett stort glas vatten och mixa, så blir det två stora goda glas med energikick. Om man vill ha en kallare smoothie kan man strunta i att tina bären. Med lite äggröra till blir det en perfekt start på dagen!

20130207-083008.jpg